Medverkande naturfotografer
Klicka på ett namn för att se fotografens utställning
Alf Skoglund, naturfotograf, Narvik, Norge
Du kan gå in på www.arcticphoto.net og på vår
Facebook side Sollidgården Naturfoto, der finner du info om oss.
Alf har deltatt i NM Naturfoto (Fotojakta) i Villmarksliv siden 2016. Her har han fått gode resultater og ett år ble han nr 9 sammenlagt, og har fått såkalte gullbilder og månedens bilde. Disse er publisert i bladet Villmarksliv. Videre er vi med i BioFoto, og her har Alf vunnet en konkurranse i BioFoto Nordland og fått hederlig omtale i landskonkurranser.
Han har skrevet reportasje om lommer med bilder i tidsskriftet Havøra som utgis av Birdlife Nordland, og nylig kom det ut ei jubileumsbok fra Birdlife Nordland der Alf har skrevet reportasje fra Grunnvatnet naturreservat i Ballangen, med flere bilder.
I mars ble ett bilde plukket ut til Jubileumsutstilling på Ås, i regi av BioFoto og Norske Naturfotografer.
Anders Broman, Naturfotograf, Borås, Sweden
Jag har alltid gillat djur!
När jag som sexåring första gången besökte Borås djurpark med många Afrikanska arter, visste jag att djuren skulle ha en viktig plats i mitt liv. Jan Lindblad har varit min förebild sedan de tidiga skolåren.
Under ungdomsåren i Fältbiologerna ökade naturintresset ännu mer. På läger, vandringar och exkursioner undersöktes, fotograferades och dokumenterades allt vi fann i skogen, i sjön eller på fjället.
Hösten 1983 gjorde jag min första långresa till Australien, Nya Zeeland, Fijiöarna, USA och Mexiko. Sedan var man fast. På hemvägen planerades nästa långtur, denna gången på egen hand, trodde jag! Katarina från Lysekil följde med på min åtta månaders jorden runt-tur. Tillbaka i Bohuslän köpte vi en gård i Tanums kommun.
Vi odlade biologiskt, jobbade i skogen och födde upp hundar. Familjen växte ,vi har tre vuxna barn och fyra barnbarn idag.
Våren1988 fick jag veta att man planerade en avelsanläggning för hotade arter i Bohuslän, jag skickade omedelbart in en ansökan. Två år senare ringer chefen för Nordens Ark och undrar om jag forfarande är intresserad? Jag började som djurvårdare och guide veckan därpå!. Det var ett intressant och spännande arbete med vildhästar, fjällrävar, grönfläckiga paddor, papegojor och snöleoparder i Sveriges första djurpark för utrotningshotade arter.
Några år senare studerade jag Agroteknik vid Biologiska Yrkeshögskolan i Skara, och tog därefter min lärarexamen vid Göteborgs Universitet. Har nu arbetat 25 år som Naturbrukslärare. Först på Dingle och Nuntorps naturbruksgymnasier och de senaste 12 åren på Marina naturbruksprogrammet i Lysekil. Lantbrukets husdjur och vilda djur är mina ämnesområden. Jag har också arbetat med särskoleelever och vuxenutbildningar.
Foto har varit ett stort intresse sedan unga år. Köpte den första systemkameran som 14-åring och sedan dess har jag oftast med mig en kamera i naturen. Att möta och försöka skildra djur, natur, människor och miljöer på olika platser är mycket inspirerande. Med den digitala tekniken har arbetet blivit både roligare och enklare. Man får ju resultaten direkt! Samtidigt utmanande med alla nya möjligheter och inställningar.
Efter en resa till Tanzania 2012 fick jag ett erbjudande att arbeta som safariguide för Kenzan Tours. En fantastisk möjlighet jag verkligen värdesätter. Nu drygt tio år senare har det blivit ganska många safari och fotoresor. Både som guide och som deltagare i expeditioner.
Efter varje resa brukar jag sammanställa en fotobok. Mest för eget bruk och ibland till deltagarna som varit med på någon av mina resor. Men jag är också intresserad av att publicera en bok. Som nybliven pensionär har man ju tiden till förfogande, så det kanske är dags nu...?
Anders Henriksson, naturfotograf, Jonstorp
Anders föddes 1954 i Älmhult och bodde sedan på flera olika platser innan han rotade sig i Jonstorp i nordvästra Skåne. Han har ett förflutet som lärare och har undervisat på gymnasieskolan i Eslöv och Helsingborg. Sedan 1999 har han dock arbetat heltid i familjeföretaget Picta Natura. Han producerar texter och bilder kring temat natur och naturvetenskap. I produktionen ingår ett tiotal läroböcker i biologi, naturkunskap och kemi. Anders illustrerar till stor del sina egna böcker, men levererar även bilder till annat material och utställningar. Han ställer gärna ut sina bilder tillsammans med sin fru Gunilla Kimblad Henriksson som då medverkar med keramik. Anders är medlem i Naturfotograferna/N
Naturfotograf Anders Malm, Sweden
Jag heter Anders Malm och har fotograferat seriöst sen 2020 mestadels fåglar.
Jag använder Canonutrustning, idag EOS R5 och EOS 5D IV oftast med EF 100-400.
Jag har ännu inte haft nån utställning eller publicerat några bilder.
Anki Hammar, naturfotograf, Stockholm
Anki Hammar är född 1965 i Stockholm och de senast åren har fotografi dominerat hennes liv – såväl på arbete som under fritiden.
Anki har alltid gillat att vara ute i naturen och sitt fotointresse har funnits med sedan tonåren. Hon fick en analog systemkamera av sina föräldrar som 20-åring och använde den flitigt på främst resor.
Gick med i fotoklubb och arbetade en del i mörkrum på fritiden. Sedan 2004 har hon använt sig av digitala systemkameror och gillar även efterarbete i LR och PS. De små landskapen i sin närhet fascinerar, men även dramatiska fjäll- och kustlandskap intresserar med dess färger, ljus och linjer. Att fånga ögonblicket är som magi för Anki och på senare år har även fåglar och djur fångat hennes intresse.
Anki fotograferar mest i Sverige, besöker olika naturreservat och nationalparker, men gör även en del resor med fotografering som huvudsyfte.
Hon har varit publicerad i tidningar och haft flera utställningar och bildföreläsningar. Samt levererat bilder till flera stora svenska företag.
Ann Andrén, djur och naturfotograf, Stockholm
Frilansfotograf med 17 Afrikaresor i bagaget. Har mestadels rest i Södra Afrika från år 1983, då uppdraget gällde att dokumentera kampen mot apartheid i Sydafrika. Hennes djurbilder från Afrika visar vi först därefter fjärilsbilder som torde vara unika, Några fotograferade grottmålningar och hällristningar är med, de är konst i konsten
Arne Aaland, naturfotograf, Kongsberg, Norge
Jeg er pensjonist som for det meste fotograferer fugler og dyr. Jeg har holdt på med fotografering i ca 10 år. Det er mest bilder fra nærområdet, men det har blitt en del fototurer for å oppleve og fotografere fugler og dyr som ikke finnes i nærområdet.
Flere av mine bilder kan sees her:
Alle mine bilder både her og på FB er til salgs, så om du kan tenke deg ett eller flere er det bare så sende en e-post til [email protected] med hvilket bilde du ønsker. Legg til omtrentlig størrelse og materiale (lerret, aluminiumsplate...)
Asbjørn Amble, naturfotograf, Dombås, Norge
Asbjørn J. Amble
Født 1949 i Bergen.
Bor på Dombås i Norge. Nær Dovrefjell, villrein, moskus og nasjonalparker.
Pensjonert rektor Dombås Fjellskole, der jeg arbeidet ute i fjellet i 15 år.
Startet avisen VIGGA i 1987 sammen med min kone, og var redaktør i 13 år og eier i 20 år.
Har fotografert siden 1968. Første kamera var Minolta SRT 101.
Har «alltid» med et kamera, stort eller lite, og finner motiv i alt fra linjer, landskap og grafikk til portrett og miljø som taler til meg.
Fotograferte i svarthvitt siden starten og langt fram på 1990-tallet. Fremdeles opptatt av kraften i det svart-hvite bildet.
Er leder av Dovrefjell Fotoforum.
Arne Berneklint, naturfotograf, Stockholm
Jag har fotograferat sedan sent 50-tal. Har under åren fotat analogt och själv framkallat och kopierat. Har fotat en hel del natur även analogt. Men satte i gång i större skala i och med den digitala tekniken. Så mitt fotograferande startade om någon gång på 90-talet. De senaste 15 åren har det blivit mer och mer och sedan 2010 är naturfotografering min huvudsysselsättning.
Mitt stora intresse är fåglar. Jag är ofta ute och fotograferar just fåglar. Har varit på många platser i Sverige, men även Norge, Europa, Sydamerika och Sydafrika. Jag fotar även andra djur och ibland även landskap.
Jag försöker ge mina bilder ett speciellt innehåll, oftast vill jag ha närkontakt med de djur jag fotograferar. Jobbar mycket med bakgrunder och komposition. Både i kameran och i efterbearbetningen av bilden. Ser oskärpan lika viktig som skärpan i bilderna.
Varit med och illustrerat bl.a. "Greven gav oss lov" en bok om Näslandet i Botkyrka kommun. Varit publicerad i Biofotos medlemstidning Naturfotografen flera gånger samt i
Camera Natura med en artikel om Costa Rica. Jag har även haft förstasidan i Fotosidan Magasin, samt bilder i ornitologiska tidskrifter.
Atle Helland, naturfotograf, Kvinnherad, Norge
Litt om meg sjølv: Atle Helland, ( f.1960 ) Frå Kvinnherad på vestlandet i Norge. Ein kommune med både fjord, fjell, isbre og eit rikt dyre og fugleli, bl a i mange år vert Norges største hjortekommunen i landet
Fotointeressa starta alt på -80 tallet, dei første åra med mykje portrett, bryllup osv. Medan dei siste åra har blitt meir og meir natur.
Dei beste motiva finn eg ein tidlig morgon i 4-5 tida medan frostrøyk og dis enno styrer lyset.
Bengt Andreasson, naturfotograf, Alingsås
Jag är bosatt i kulturbyn Edshult i Hemsjö där vi bedriver landskapsvård genom att hålla landskapet öppet och hamla våra träd.
Jag är sedan 80-talet en hängiven naturfotograf som har levererat bilder till olika tidningar och tidskrifter. Jag är engagerad som föreläsare till egna bilder i föreningar, skolor och företagstillställningar, samt har medverkat och haft egna utställningar.
Fotokurser och workshops har genomförts under de senaste 15:de åren. Jag är bred som fotograf men ägnar mig i första hand åt landskapsfotografering och många känner mig som ”Sverigefotografen”. Men intresset är brett och många sorters svenska djur och fåglar har passerat igenom mina kameror
Ambitionen med Naturfotograferingen? Anställningen i Göteborgs kommun har jag för att överleva, naturfotograferingen har jag för att leva!
Att med egna bilder kunna påverka andra människor att förstå vilket oerhört stort värde som finns i det vackra landet Sverige som vi lever uti.
Bjarke Anderson, naturfotograf, Tönsberg, Norge
Jeg bor nær Tønsberg, ved Ytre Oslofjord og har Færder nasjonalpark, med tusen store og små øyer, som mitt nærturområde. Jeg reiser en del, men hovedsakelig innen Skandinavia.
Natur, først og fremst planter, men også dyr, fugler og landskap er hovedfokus for fotograferingen min. Jeg benyttet meg av ulike teknikker, som fokusstabling, multieksponering og gamle objektiv, som Helios. Jeg lager også fotocollage av egne bilder i Photoshop. Kan jeg lokke fram en følelse av mystikk, drøm eller eventyr i bildene mine, er jeg fornøyd.
Bokutgivelser:
Blomsteråret i Færder nasjonalpark (2015)
Fotokonkurranser:
BioFoto Norge 2017 Gull
BioFoto Norge 2019 Hederlig omtale
BioFoto Norge 2022 Gull
Björn Albinson, natur och fågelfotograf, Alingsås
Född 1965 i Västergötland och bor sedan 1985 i ”The Capital of Fika” – Alingsås
Björn är utbildad till kemiingenjör och jobbar som miljö- och kvalitetsrevisor på företag runt om i landet och även i Miljöskyddsnämnden i Alingsås. Genom åren har han haft många bildföredrag och några bildutställningar. Hans bilder har varit med i fågeltidskrifter, dagstidningar, några böcker och nu senast i Camera Natura nr 4/2016.
Året var 1979. Det var då allt började. Jag följde som många gånger tidigare med min kompis hem för att umgås efter skolan. Denna kväll kom hans pappa och frågade om vi ville titta på lite diabilder, som han hade i drivor nere i källaren. Han visste att jag gillade att vara ute i naturen och titta på fåglar och djur. Jag blev fullständigt såld på hans bilder och bestämde mig i samma stund för att spara allt jag kunde tjäna in på sommarjobb, veckopengar och liknande för att kunna köpa mej en kamera. Under ett år fick jag springa omkring med farsans gamla Agfa Super Silette LK, från början av 60-talet, med en fast 45mm optik. Det var ju inte sååå lätt att fotografera fåglar med den utan att det blev annat än prickar. Året därpå köpte jag min första egna kamera, en manuell Canon AT-1 med ett 300 mm och ett 50 mm. Redan efter första diarullen med kameran svävade man på moln. Det gick ju till och med att se vad det var för fåglar på bilderna
Björn Andreasson, fågel- och naturfotograf, Göteborg
Björn är en aktiv ornitolog och naturfotograf från Göteborg. Har arbetat med skogs- och naturvårdsfrågor under hela sitt liv.
Numera aktiv pensionär med bland annat tillsynsmannaskap av två naturreservat i Partille kommun.
Har haft flera fotoutställningar med tema hämtat från naturen, bland annat indisk och svensk natur. Medverkat i flera böcker och tidskrifter med text och bild. Har också hunnit med en temabok om utveckling av värdefulla miljöer och våtmarker tillsammans med en god vän. Björn svarade för delar av textinnehållet samt bilderna i boken. Ett antal resor över världen har lett till föreläsningar och bildvisningar för företag och föreningar.
Brutus Östling, natur- och fågelfotograf, Höör
Född i december 1958, uppvuxen i Stockholm men sedan närmare tjugo år "landsförvisad" till Skåne. Arbetade till vardags under tjugofem år som heltidsförläggare på Symposion, som han också startade 1981. Drömde om att bli fotograf i fjorton-femtonårsåldern men höll sedan inte i en kamera på över tjugo år. Började dyka 1996. Ett generöst pris från Svenska Akademien för bildningsinsatser året därpå resulterade i en avancerad utrustning för undervattensfoto, och efter närmare 100 dyktimmar första året togs de första bilderna under vattnet. Fram till hösten 1999 var det bara undervattensbilder som gällde, men sedan snart åtta år sker den större delen av naturfotograferingen på land.
Brutus är medlem i Naturfotograferna/N
Carl-Erik Bergström naturfotograf, Stockholm
30-årig naturfotograf från Stockholm med stort intresse för intima landskap, stämningsskapande naturbilder och fågelfotografi.
Jag köpte min första kamera 2023, primärt för att ta fina familjebilder med vår nyfödda dotter, men detta utvecklades snabbt till ett större intresse och jag utforskar idag ofta naturreservat och det lokala fågellivet.
Jag använder mig av en Fujifilm X-H2SA med fasta objektiv från Viltrox samt en Fujinon 150-600mm för fågelfotografi.
Har tidigare publicerats i Vår Fågelvärld.
Carin Bodin, naturfotograf, Tierp
Lite Info om mig:
Jag heter Carina Bodin född 1970 och bor i Tierp. Foto är min stora hobby och intresse. Jag började fotografera nån gång i slutet av 90-talet analogt och gick med i en fotoklubb här hemma. Där växte intresset för svartvitt och jag var en del i mörkrummet. 2006 gick jag över till digitalt och intresset växte ännu mer när jag kunde laborera direkt i kameran och testa olika exponeringar. Jag är mycket ute i naturen och fotar allt möjligt från den lilla i makrovärlden till landskap, havet och djur. Det är också lite efter årstid vad som kommer framför kameran. Jag bytte för några år sedan från Nikon till spegellöst och kör numera fujifilm X-T4 och har alla möjliga objektiv och filter. Bytet blev en liten nytändning och lättare att bära. Varje påsk har jag en utställning här hemma som kommunen ordnar och heter ”konst på väg”. Det är ett stort antal konstnärer inom olika grenar som är med. Sen har jag brukat ha en utställning varje sommar vid vår sjöbod ute i Hållnäs när det är något som heter ”på tur i Hållnäs”. Jag har även haft några utställningar med kompisar både här i Tierp och i Gävle. På sommaren är vi ett gäng som har en uteutställning i Älvkarleby på Laxön.
Carina Håkansson, naturfotograf, Göteborg
Jag är uppväxt i Värmland och skogen har varit den bästa platsen för mig att vara på sen jag var liten. Natur- och djurlivet har alltid varit i centrum för mig.
2015 blev jag intresserad av att studera fåglar närmare.
Det fanns ett björktrastbo, precis utanför mitt köksfönster, där kunde jag se hur ungarna växte dag för dag.
Sagt och gjort jag köpte en kikare och gav mig ut för att se närmare på fåglarna, men jag glömde vilka jag sett när jag kom hem och jag hann ju inte skriva ner namnen i skogen heller för fåglarna försvann snabbt ibland, och lika snabbt kunde det dyka upp någon ny. Jag kom fram till att jag skulle försöka mig på att fotografera dem.
2017 köpte jag min första kamera, en kompaktkamera, som har allt i ett. Man behöver inte byta objektiv, man kan fota både på nära och långt håll. Kameran hette Panasonic LUMIX DMC FZ-300. Nu har jag en Panasonic Lumix FZ-2000 som jag fotar mest med. För det mesta använder jag stativ.
Att börja fota fåglar var väl inte den bästa idén jag haft. Oj, vad svårt det var i början (och är fortfarande.) Tålamod är väl det som är bra att ha när man fotar djur.
Allteftersom har jag blivit intresserad av att fota annat än fåglar och som du ser på mina bilder är det blandat det jag fotar, både djur och natur.
Jag har visat mina bilder vid Jonsereds Trädgårdar och Göteborgs Ornitologiska förening, (GOF).
En bild på kricka har visats i fågeltidningen, Vår Fågelvärld, som ges ut av Sveriges Ornitologiska Förening, - BirdLife Sverige. Jag har haft ett reportage om gräsänder i Fåglar På Västkusten, som ges ut av GOF.
Conny Lundström, naturfotograf, Skellefteå
Mitt intresse för fotografering vaknade i slutet av 1980-talet och till att börja med fotade jag mest i storstadsmiljöer men ganska snabbt övergick jag till naturfoto.
Jag har alltid uppskattat att vistas ute i vildmarken så det föll sig naturligt. Efter några år blev så kungsörn mitt huvudmål för fotograferingen och jag har följt några olika revirörnar som haft sina bon på mina fotomarker, samt även många andra örnar som kommit till mina gömslen under de snart 30 år som gått.
Många andra arter finns ju också i området. Gömslefotografering har sin tjusning men det är också en upplevelse att vandra i skog och mark eller färdas med kanot för att leta upp motiven.
Under de senaste åren har jag börjat jobba med kamerafällor; det fordras både tid, planering och tur för att få bra bilder. Även natthimlar och norrsken är en favorit.
Utrustningen har under alla år till största delen utgjorts av Canons kameror och objektiv men jag har även kompletterat med bl.a. objektiv från Carl Zeiss och Sigma.
Conny är också naturguide
Välkommen att boka in dig på en naturfotosafari i och omkring Vitbergens naturreservat i Västerbotten! Här väntar naturupplevelser i starkt kuperad terräng via vandringsleder genom både urskog och ett antal andra naturtyper. En mängd olika fågelarter, bland annat kungsörn, lavskrika, tjäder, orre, järpe, trana, storlom, sångsvan, ugglor och hackspettar inklusive gråspett lever och häckar i området.
Claes Grundsten, naturfotograf, Ingarö
Född 1949 i Stockholm där han bott hela sitt liv, numera på Ingarö i skärgården. Ett utmärkt basläger menar han, och syftar på den enastående naturen runt storstan. Hans hus ligger mitt i skogen och ändå kan han lätt ta sig ut i världen, vilket han gjort sedan ungdomen. Med sin första kamera 1964 väcktes fotointresset, som i kombination med en stark kärlek till friluftsliv, senare ledde honom in på hans livsbana. Lapplandsfjällen drog tidigt och efter universitetsstudier inom ämnesområdena biologi och naturgeografi arbetade han med flygbildstolkning, och utvecklade samtidigt sitt eget fotograferande, med bilder och reportage i olika tidningar.
Claes är medlem i Naturfotograferna/N
Dorte Bech Pedersen, naturfotograf, Skåne
Jeg er født 1964, opvokset i Danmark, bosat i Skåne siden 2004. Jeg har fotograferet siden 2015. Min interesse er naturen på den nordlige halvkugle, primært de nordiske lande.
Jeg beskriver mine billeder således:
Jeg arbejder i et monokromt univers, for at komme væk fra den dokumentariske gengivelse, og ind i et "Grænseland"
- her lever drømmene i fantasien - det er underbevidsthedes land - verden som vi kender den er borte - lys møder mørke
- det er folketroen, myterne og eventyrets land - i virkeligheden eksisterer det ikke.....
2019 vandt jeg 1. plads i NFD (Danske naturfotografer) i kategorien: Dyr i landskapet, och billedet blev også kåret til: Årets naturfoto
Jeg er indvalgt i
Photo Natura 2020
Gert Eliasson, naturfotograf, Söderköping
Mitt namn är Gert Eliasson och jag är naturfotograf, eller en hobby som ”gått överstyr” brukar jag säga. Jag har fotograferat i över 50 år, började med en begagnat Praktica, nu med Nikon.
Jag fotograferar gärna fåglar i Mellansverige gärna från ett gömsle och fotograferar rovfåglar som Havsörn och Kungsörn, sommar som vinter, men det är klart, när man suttit där från morgon till kväll och inte fått med något hem funderar man på vad man håller på med, tills man sitter där nästa gång.
Jag har också fastnat för att fotografera på Afrikas savanner, där jag och min fru har varit ett antal gånger, mycket spännande, framför allt att följa de stora kattdjuren men också några av de andra ”big five”
För närvarande har jag haft ett antal utställningar med gott resultat, alltid trevlig att berätta om fotografierna för intresserade åhörare och potentiella kunder. De tavlor jag säljer är signerade och numrerade med en upplaga av max 25 exemplar så att kunden känner att den får ett unikt fotografi, utskrivet på papper med bläck och papper med extremt lång hållbarhet.
Jag gör allt i processen till färdig tavla, fotograferar, bildbehandlar, printar (har förnärvarande en Epson A1 fotoprinter), monterar, signerar och ramar, jag vill själv ha full kontroll på hela processen.
Göte Eriksson, naturfotograf, Trollhättan
Götes naturintresse började i unga år och med kikaren och cykel tog han sig runt i markerna.
Fotointresset kom i gång efter att han sett Svante Lundgrens klassiska bok kameran i naturen. Fotointresset har sedan följt Göte genom åren med många fina upplevelser, som det blir när man vistas mycket ute i markerna.
Han fotograferar numera mest i de närliggande landskapen, även om han har gjort ett antal fotoresor i olika länder under åren. Där länder som Island och USA står ut när det gäller natur och motiv.
Han har även jobbat som industrifotograf under ett antal år och det var en nyttig utmaning och lärdom som kontrast till naturfotot, säger Göte.
Han har även haft ett antal utställningar, både med andra fotografer och senare även i egen regi.
Har sommarstuga i Dalsland så det blir mycket tid där i markerna, och även kusten och bergen finns inom bekvämt räckhåll menar Göte. Han har inga klara favoritmotiv utan tar det som kommer, men det har nog blivit mer bilder på fyrfotadjur de senaste åren.
Göte är sedan 1989 medlem i
Hemsida
Hans Ersson, natur- och konstfotograf, Sundborn, Falun
Född 1969 och bosatt i Sundborn utanför Falun. Står med ena benet inom naturfotografin och det andra inom konstfotografin där motiven söks i Dalarnas skogar och fjäll. Gör bilder både i färg och svartvitt. Engagerad i naturvårdsfrågon samt stödutfodring av kungsörn. Hans bilder är publicerad i tidskrifter, kalendrar och böcker samt har ett flertal utställningar bakom sig, både ensam och tillsammans med andra fotografer. En av tre fotografer till Facebook-sidan Wild Dalarna.
Sedan 2011 medlem i
Hans Kongbäck, naturfotograf, Lund
Fotograf, biolog och författare. Specialist på innanhavet Vänern
Medlem i Naturfotograferna/N,
Photo Natura och
Biofoto samt är
Vice ordförande i Eslövs Fotoklubb.
Motivområden från makro till landskap. Företrädesvis kust, stränder och växter.
Jag ger följande bildföreläsningar: Vänerhavet, Lofoten, Island och Öar i Nordatlanten.
Medförfattare till boken Vänerhavet
Fotograferar med Canon och Olympus
Kontakt: Hans Kongbäck 070-3434356
Håkan Rosenquist, naturfotograf, Strömsnäsbruk, Sweden
Jag heter Håkan Rosenquist och är en snart 64-årig glad amatörfotograf.
Bor i Småland och gör mest bilder av natur och landskap men har även börjat fotografera bröllop.
Har gått i tidig pension så jag startade eget företag som fotograf. Älskar kusten och åker ofta till både öst- och västkusten för att göra bilder.
Några favoritställen är Kullaberg, Hovs Hallar, Österlen och Ramsvikslandet i Bohuslän. Fotar också mycket på resande fot då både jag och sambon älskar att resa.
Jag fotar med Canon och har alltid gjort. Just nu med Canon Eos R och blandade objektiv från Canon och Sigma. Har haft några utställningar både hemma i kommunen och på en del andra ställen. Har också haft förmånen att fota en del bröllop, och nästa nu i sommar.
Är nu pensionär på heltid så nu är det bara fotografering som gäller med mitt företag HR foto.
Hoppas ni vill kika in och kolla på mina bilder!
Ni når mig på mail : [email protected]
Här hittar ni mig på sociala medier.
Facebook : HR foto
Instagram : hrosen60, hrosen60_landscapes och hrosen60_travels
Hans Strand, landskaps- och naturfotograf, Stockholm
Hans Strand är född 1955 i Marmaverken, Sverige. Efter en nio års karriär i maskinteknik bestämde han sig för att sadla om. Han valde att ägna sitt liv åt landskapsfotografi. Det hade varit hans sedan länge Hans stor hobby och passion. Det är en förändring som han aldrig har ångrat....
Jan Fleischmann, sport- och naturfotograf, Mariestad
In late March 2011 after having searched earlier years without any luck in Kirgizistan, India and Pakistan I found a snow leopard, a large male that called for a female partner in the Spagon valley in western Ladakh, in northern India. In middle of Januar 2012 I returned to this mountain areas.
This time I experienced real winter with heavy snowfall but also beautiful sunny days. I met several of theese shy cats that are called Shan in Ladakh. The locals often call the snow leopard "The grey ghost".
Jessica Zikontala, naturfotograf, Åhus
Mitt intresse för fotografering tog fart i början av 90-talet och efter att jag gått konstskolan i Kristianstad så fotograferade jag allt mer. Det mesta av min lediga tid tillbringar jag ute i naturen. Med mig har jag min Canon 7D mark ll och oftast använder jag mitt favoritobjektiv, Canon 100-400 IS ll USM. Med i väskan finns även ett Sigma 17-50 och Sigma 150-600 sport.
Jag är aktiv i Kristianstads fotoklubb, men reser ändå gärna iväg ibland för nya vyer och för att utvecklas som fotograf.
Jag reser då med min syster som delar intresset för fotografi. Vi har varit i Tanzania och Kenya och planerar just nu en resa till Colorado, USA nästa år.
Två av mina bilder har fått hedersomnämnande i “Kamera och Bild”, i nr.6 2019 och nr.5 2020. Jag fick ett uppslag i “Fotosidan” nr.1 2021, där temat var svart/vitt. I höstas ställde jag ut tavlor i “Sätt färg på Kristianstad” och planen är en utställning till midsommar i Ravlunda bränneri, om inte Covid -19 sätter stopp för detta.
Jan-Peter Lahall, naturfotograf, Örebro
Jan-Peter Lahall är född 1955 och bosatt i Garphyttan utanför Örebro. Intresset för natur och fotografering startade tidigt och Jan-Peter är idag en av Sveriges mest etablerade och meriterade naturfotografer, välkänd även långt utanför landets gränser.
Sin inspiration hämtar han i naturen i såväl sina hemtrakter som på resor ut i Sverige, Norden och övriga världen. Under åren har hans fotografier bland annat resulterat i flera framgångsrika bokproduktioner och uppskattade almanackor. De har också belönats med en rad fina utmärkelser.
Jan-Peter är medlem i Naturfotograferna/N
Jörgen Larsson, landskaps- och naturfotograf, Stockholm
Jörgen Larsson har varit yrkesverksam som fotograf sedan 1983 och har gjort sig känd för sina vackra naturbilder som ofta syns på vykort, kalendrar och i tidskrifter av olika slag. De flesta bilderna i bildarkivet är tagna i mellanformat för att garantera hög kvalitet. Bilderna levereras i första hand professionellt inskannade med en Imacon skanner på cd eller över nätet, alternativt som diaorginal. Alla nya bilder är tagna med digitalkamera enligt senaste teknik.
Kent-Ove Hvass, natur- och fågelfotograf, Värsås
Jag är 67 år gammal. Jag är född i Skövde och växte upp där. Jag har varit naturintresserad sedan barnsben och vid 12 - 13 ålder tog fågelskådningen vid. Jag var med i Scouterna, Fältbiologerna och Friluftsungdomen under uppväxten.
Jag flyttade till Göteborg i 20 års åldern och lite senare till USA, Canada och Mexiko där jag jobbade med olika saker. Fotograferandet var då på sparlåga.
När jag flyttade hem 1996 tog jag upp fågelskådningen på allvar. Jag blev ordförande i Skövde fågelklubb och har varit det sedan dess. Klubben har under denna tid vuxit och vi har nu ca 300 medlemmar.
Jag har sedan jag flyttade hem jobbat i olika funktioner inom skolan på olika nivåer. Jag jobbar nu på gymnasiesärskolan med barn med särskilda behov och barn med Funktionsvariationer
Jag är ordförande i Skövde fågelklubb
och har varit det sedan 1997. Jag är mycket aktivt i fågelklubben, det innebär att jag leder exkursioner, ger föreläsningar, inventeringar och räkningar t ex vid sjön Östen.
Under många år var jag med i Skaraborgsradion och svarade på frågor kring fåglar. Numera är jag bara med då och då samt Tv. Under 2021 var jag med i en UR serie om djur och natur. Numera så går mitt eget fågelintresse ut på fotografering, natur- och fågelfotografering. Fotograferandet har lett till att jag har medarbetat i flera böcker, utställningar och föredrag. Jag var också bildredaktör för den nya permanenta utställningen på Naturum vid Fågeludden Hornborgasjön.
Jag har besökt många platser men favoriten är Östra Afrika och de vilda djuren där.
Jag har haft utställningar av mina fotografier på
Västgöta Museum, Museet på Ölands södra udde, Herrtorps qvarn, Rosa huset i Skövde, Stadshuset i Skövde, Biblioteket i Värsås mm. Jag håller många bildvisningar och föredrag.
Leif Milling, konst- och landskapsfotograf, Gimdalen
Leif Milling bor i Gimdalen, ett stenkast från undersköna Gimån i Jämtland. Redan på sjuttiotalet var han en erkänd flugfiskare och en bildmakare av dignitet. Han var fotografen, som likt Hans Lidmans skönlitterära penna, skapade fiskebilder med poesi, visioner och drömmar.
Framgångarna lät inte vänta på sig och 1988 och 1990 korades han till Årets Norrlandsfotograf. Förutom det har han mottagit Svenska Fotografernas Förbunds guldmedalj i genren för bästa naturfoto. Numera kan han också titulera sig dubbel svensk mästare i klassen bildspel. Följdriktigt erhöll han Hans Lidmanstipendiet 2004 för sina fotografiska insatser i böckerna ”Ur min flugask” och ”Flugfiske i fjällen.”
Som tur var greppade han själv pennan och skrev böckerna Tusen vak och Länge leve flugfisket, två alster som gav genljud i flugfiskevärlden.
Milling är en idealist och vandringsman, där drömmarna seglar fritt över Nordkalottens kargaste domäner. Hans inställning har alltid varit att, de mest minnesvärda stunderna på fjället inte alltid har med vare sig fångst eller fiske att göra.
Det finns något annat därute, drömmar och tankar som Milling har fångat med sin magiska kamera.
-Gunnar Westrin
Linda Öberg, naturfotograf, Kolbäck, Sweden
Att fotografera och vara ute i naturen är mitt sätt att varva ner och koppla av. De flesta av mina bilder är tagna i min direkta närhet. Jag är inte sån som person som åker land och rike runt och letar motiv utan gillar utmaningen att hitta det vackra i närheten av hemmet. Och det har ju gett mig en hel del fina bilder;)
Hoppas du hittar något du gillar!
Linda
Line Nygård, Naturfotograf, Norge
Jeg er en ivrig naturfotograf på snart 55 år.
Sverger til Canon, har r7 og en 100-400 mm linse. Har solgt en del bilder opp igjennom årene og vært med på noen utstillinger i nærområdet.
Har og fått noen priser gor noen av bildene mine.
Lotta Lund, Tierp, Sweden
Att fotografera för mig är som resa, en resa i kreativitet där tid och rum försvinner när jag vill fånga blommans själ eller det storslagna landskapet. Mitt fotograferande tar mig också iväg till andra länder och miljöer.
Har haft ett antal utställningar, ensam men också med andra. Är med på Konst på väg i Tierps kommun med en utställning hemmavid (påsk)
Min fotoväska består av Pentax K-1 (ff) och K-3iii, ett antal objektiv men favoriten är 70 -200 mm och ett gammalt analogt objektiv Helios
Mats Björklund, naturfotograf, Sweden
Jag är en forskare inom ekologi som efter pensionen från det akademiska livet fått en bättre mix av forskning och naturfotografering.
Jag åker emellanåt på naturfotoresor där man huvudsakligen sitter in gömslen. Passar mig utmärkt!
En hel del bilder tar jag dock när jag är ute och skådar fågel. Jag har ingen speciell plan med mitt fotograferande utan det är en hobby, och jag plåtar det som råkar kommer förbi.
Jag har en Canon R7 och en Canon 90D, med ett Tamron 150-600 mm zoom. Lagom tungt och smidigt i fält. Jag var med på en konstutställning på Gräsö vid Upplandskusten 2007.
Mats Andersson, natur- och konstfotograf, Jönköping
Mats Andersson, född 20 september 1966 i Huskvarna och bosatt i Bashult i Småland, är en svensk yrkesfotograf och art director på reklambyrån Concret i Jönköping sedan 1989. Han har publicerat bilder under många år i diverse tidskrifter, böcker och almanackor i Sverige. Han är ansluten hos bildbyrån Maskot i Stockholm.
Andersson blev invald i föreningen
i mars 2011. Andersson bok "Djur. 66 bilder" blev nominerad till Svenska Fotobokspriset 2014
Mattias Nonnen, naturfotograf, Lindesberg, Sweden
Som fotograf riktar jag mitt fokus mot fåglar och djur, där jag strävar efter att fånga mer än bara ögonblick – jag vill skapa bilder som berättar en känsla och balanserar mellan verklighet och konst.
Mitt mål är att förvandla naturens skådespel till konstnärliga uttryck, snarare än dokumentära avbildningar.
Genom mina bilder hoppas jag kunna förmedla det fina som naturen har att erbjuda och väcka en nyfikenhet och vördnad för det vilda omkring oss.
Min hemsida:
Mikael Brandsten, naturfotograf, Skåne, Sweden
Jag är en glad amatörfotograf som bor i nordvästra Skåne. Jag har ett brinnande intresse för djur och natur och kan mina bilder vara ett metod/medel för att få andra personer att bli mer intresserade av vår natur, är jag lycklig.
Mitt fotograferingsintresse började för ca 25 år sedan. Under en fortsättningskurs i dykning, fick jag möjligheten att testa fotografering under vattnet. Intresset föddes direkt och därefter har jag bara fortsatt med denna fantastiska sysselsättning. De första 15 åren var det mest undervattensfotografering.
Därefter började jag ta mig upp och se vad naturen hade att erbjuda ovan land. Idag fotograferar jag nästan uteslutande på land med huvudinriktning på fåglar och däggdjur i nordisk natur.
Det har även blivit en del resor under åren där vi besökt tropiska vatten för dykning men även ett par resor med inriktning på liv ovanför vattenytan.
Mina bilder har till dags datum använts för div utbildning/presentationsmaterial, naturrum mm.
Den utrustning jag använder för mitt fotograferande är Canon. För landfotografering så är det teleobjektiv (mellan 200 till 600) som gäller. Under ytan är det fortsatt Canon utrustning i ett SEACAM hus med makro eller vidvinkel objektiv (14-100 mm).
Följ mig gärna på www.instagram.com/mikael.brandsten
Min e-postadress: [email protected]
Olle Banke, naturfotograf, Danmark
Jeg er selvlært fotograf med speciale i motiver fundet i naturen, som har fascineret mig det meste af livet. Yndlingsmotiv: Landskab med fugl/dyr. Har rejst en del medbringende mit trofaste Canon udstyr, rejsen er ofte gået mod nord - Grønland, Færøerne, Island, Svalbard/Norge, Sverige og Ålandsøerne/Finland. I 2001 udgav jeg bogen Det Færøske Lys og i 2016 Magiske Færøer med mine landskabsbilleder og tekster af den færøske lyriker Oddfridur Marni Rasmussen. Jeg har i øvrigt publiceret tekster og billeder i blandt andet Camera Natura, Natur og Foto og i de danske Fugle og Natur, Natur og Miljø og Netfugl.dk/ver 2.0
I 1996 var jeg en af initiativtagerne til foreningen NFD – NaturFotografer i Danmark, der mod alle odds stadig lever.
Hjemmeside www.olebanke.dk
Presentationen kommer strax
Pål Hermansen works as a photographer and author with focus on art and nature. In addition to art education from Robert Meyer Art Academy, he is also a dentist and homeopath. In his work, he focuses on nature - related art, the interaction between man and nature, environmental issues, existential landscapes and documentary nature photography.
Pål Hermansen has written and/or illustrated approx. 40 books and is one of ten top photographers presented in the international portfolio book Masters of Nature Photography (BBC / Natural History Museum 2013).
His photos and writings have been presented in publications such as National Geographic Magazine, ORION, GEO, BBC Wildlife Magazine and Forum Naturfotografie (GDT). Hermansen has garnered a number of prizes in international photo competitions, such as World Press Photo, Wildlife Photographer of the Year, Big Picture and European Nature Photographer of the Year. His work has been exhibited in many countries.
He is an honorary member of the Association of Norwegian Nature Photographers (NN) and a member of the Norwegian Art Photographer´s Association (FFF), represented in the collection of the Norwegian Museum of Photography (Preus Museum) and in the project 100 Norwegian Photographers (100norwegianphotographers.no)
Med vennlig hilsen - Best regards
Pål Hermansen
Oscar Stål, naturfotograf, Umeå
Jag heter Oscar Stål och är prisbelönt landskapsfotograf med ett brons från i SM i Fotografi 2018 i naturkategorin, medlem i svenska fotolandslaget 2018, vinnare av årets nordiska friluftsbild 2019 i nordens största naturfototävling NNPC och fick ett honourable mention i SM i Fotografi 2019.
Jag är journalist och kokkaffefantast som arbetar från Umeå, Västerbotten och har gjort två fotoutställningar om Vindelfjällen som ställts ut på Naturum i Ammarnäs och Konst i Kvarn i Vindeln. Mina bilder har publicerats i bland annat Fotosidan och i Calazzos guideböcker.
Kameran är ett sätt för mig att ta mig ut på tur och upp i fjällen. Jag fascineras av himlen och hoppas att det syns i mina landskapsbilder då himlen och vackra molnkonstellationer brukar vara en stor del av både mina dag- och nattbilder. Jag började fotografera natur när jag gick Vildmark&Foto på Ålands Folkhögskola som jag tog examen från våren 2018.
Michael Pelz naturfotograf, Gotland
Jag har fotograferat i säkert 25 år och har haft ett par utställningar och har lite bilder i en del tidningar och en barnbok.
Det blir många timmar i gömsle och lång väntan.
Printrar mina bilder själv i A3+ Det går att få i A2 om man vill, men tar längre tid.
Jag fotograferar med Nikon D500 och Nikon D4s sen fotograferar med film ibland, då blir det mellanformat.
Här är mitt instagram konto:
Mvh
Michael Pelz, naturfotograf
Roger Brendhagen, naturfotograf Hedmarken, Norge
Roger Brendhagen er født i 1968 i Oslo, men oppvokst i landlige omgivelser på Hedemarken. Har vært profesjonell naturfotograf i over tjue år – og med sine over 300 reisedøgn i året, har han hele verden som sin arbeidsplass. Han er tilknyttet Nikon som fotograf – og har vært Nikon Ambassadør i snart seksten år, først som «Nordic Ambassadør» – og fra sommeren 2020 ble han utnevnt til «Global Ambassadør». Roger er leder i Norske Naturfotografer / NN
Han har lang erfaring som naturfotograf med artikler og bilder i Vi Menn, Aftenposten, Dagbladet og A-magasinet, i tillegg til en rekke europeiske aviser og magasiner. Jobber også med flere tv-kanaler blant annet BBC. Der han har levert bilder og film til den nye store serien om «Wild Scandinavia». Han har hatt flere fotoutstillinger de siste årene - med motiver fra Antarktis i sør til Svalbard i nord. I mars 2020 ga han ut sin første bok – og en stor separatutstilling med motiver fra Antarktis.
Roger holder en rekke kurs og workshops innen makro – og naturfotografering, og har faste foto-workshop i Mongolia, Sri Lanka, India, Kenya og rundt om i Norden. I tillegg holder han mellom åtti og hundre foredrag i året.
Når Roger ikke er ute og reiser er han å finne på Dovrefjell – et eldorado for en naturfotograf! Han har fotografert mye i disse fjelltraktene de siste atten årene, og tok til fornuft og flyttet opp dit i mai 2020. Der de fleste rygger unna – går han tett på og tar makrobilder av så vel giftslanger som kvelerslanger.
Selv sier han at han får den samme gleden av å fotografere en Dompap på Snåsa - som å møte en Emu i Australia.
Roger sitter i juryen til flere store fotokonkurranser, men deltar også i noen selv.
Staffan Widstrand, natur- och reportagefotograf, Järfälla
Staffan Widstrand, natur- och reportagefotograf, VD och författare, född 1959.
National Geographic Explorer och Nikonambassadör. Medgrundare till International League of Conservation Photographers (ILCP), det nationella Rovdjurscentret De 5 Stora i Järvsö, naturskyddsinitiativet Rewilding Europe och Svenska Ekoturismföreningen med kvalitetsmärket Naturens Bästa. Staffan är även VD och medgrundare till masskommunikations-projektet Wild Wonders of Europe, som nu vänder blickarna österut, mot Kina, för megaprojektet Wild Wonders of China. Omnämnd av Outdoor Photography Magazine som “en av världens mest inflytelserika naturfotografer”. Staffan har publicerat 17 böcker, på 9 språk och haft utställningar i ett femtontal länder, förutom i Sverige runtom i Europa och från USA till Japan och Kina. Mångfaldig prisvinnare i de flesta stora naturfototävlingarna i världen och dessutom efterfrågad domare i några av de mest ansedda internationella fototävlingarna (World Press, BBC-Wildlife photographer of the Year, Golden Turtle, Humanity Photo Awards...)
I höst har han, tillsammans med fotografkollegan Magnus Lundgren, just kommit ut med fotoboken ”Ett vildare liv”, utsedd av WWF till ”Årets Pandabok 2018”.
Widstrand blev invald i föreningen
Naturfotograferna/N i 2006.
Founding Fellow of the International League of Conservation Photographers
Int'l
+468.583 518 31 (work phone)
Tobias Dahlin, undervattensfotograf
Tobias Dahlin, född 1976 är en västsvensk undervattensfotograf och undervattensfilmare.
Tobias har i flera år tävlat framgångsrikt i undervattensfoto och har blivit såväl nordisk som svensk mästare. Han har gett ut tre böcker; Bättre bilder/Dyk (2012), Västerhavet – En hotad skönhet (2014) (ett resultat av att Tobias 2012 tilldelades Hasselbladstiftelsens naturfotostipendium) samt Insjöar – där sagan möter verkligheten (2017).
Tobias är invald i PhotoNatura och
Naturfotograferna/N. Han föreläser till sina bilder/filmer och har haft en mängd fotoutställningar, däribland på Nordens Ark, Bohusläns museum och Abecita konstmuseum. Under senare år har han mest fokuserat på undervattensfilm.
Håll dig uppdaterad på:
Tom Haugaard Svensson, född 1965 i Danmark, är en dansk-svensk fotograf. Bosatt i Fjällbacka
Tom Svensson har skrivit böcker om starkt hotade arter som svarthuvad lejontamarin i Brasilien och vita lejon i Afrika. Han arbetar också med artbevarande på Nordens Ark. Han föreläser om hotade arter och om hur man som enskild aktivt kan bidra till bevarandet av dem. Som naturfotograf är Svensson medlem i Naturfotograferna /N samt även The International Environment Photographers Association, IEPA, där han blev invald som första svensk. Han ingår också i kameratillverkaren Canons ambassadörsprogram Explorer.
Bibliografi
-
Regnskogens lejon, 2009 på Vildmarksbiblioteket
-
De vita lejonen, 2011 på Symposion
Thomas Terne, naturfotograf, Skåne, Sweden
Mitt intresse för natur och djurliv började i övre tonåren då jag var aktiv i Fältbiologerna i slutet av 60-talet. Många exkursionsmål var fågellokaler i nordvästra Skåne och kameran var en ständig följeslagare. Min högsta önskan var ett Novoflex-objektiv (400 mm, med pistolgrepp för skärpeinställningen). Jag sommarjobbade och kunde tjäna ihop till objektivet som ännu finns kvar bland avlagda fotoprylar. Då fotograferade jag med svartvit film och ägnade mycket tid åt mörkrumsarbeten.
Sedan kom många år med barn och familjeliv då fågelskådning och naturfotografering var lågt prioriterad. Barnen växte upp och i början av 2000-talet blev det mer tid för mina hobbys. Blev sedermera aktiv i styrelsen för Kullabygdens ornitologiska förening (KOF).
Skaffade sommarstuga i Utvälinge som ligger vid Vegeåns utlopp i Skälderviken. Läget erbjuder fina fotograferingsmöjligheter av natur och fåglar i Kullabygden och på Bjärehalvön. Bland utlandsresor, med fokus på fåglar, kan nämnas Portugal, Spanien, Grekland, Armenien, Georgien och Varangerhalvön i Norge, samt en resa till viltreservat i Sydafrika. Under senare år har fjärilar och trollsländor också fascinerat.
Min kamerautrustning består för närvarande av Nikon D500 med teleobjektiven Nikkor 500/5,6 och Nikkor 80–400/4,5–5,6, samt en Nikon telekonverter 1,4x . För mindre brännvidder har jag Tamron 17–50/2,8 och ett Soligor 105/2,8 Macro.
Tomas Lundquist, naturfotograf, Nacka
Tomas Lundquist bor i Nacka, utanför Stockholm men spenderar så mycket tid som möjligt i Buttle på Gotland, där han och hans familj har ett litet torp.
Tomas skildrar natur med bilder. Intresset för natur började med fåglar och fågelskådningen har varit central i över 35 år. Sen 15 år tillbaka är det fotografin som stått i centrum.
Motiven är ofta hämtade från närmiljön och inte minst från Gotland. Han har också mycket bilder från andra delar av världen och då framförallt från arktiska miljöer. Tomas är medlem i föreningen
Föreningen verkar för bevarande av svensk natur genom att skildra den i bild.
Torbjörn Lilja är en fotograf från Norra Västerbotten född 1946.
Hans fotointresse väcktes tidigt i ungdomsåren. En stor del av hans motiv är hämtade från naturen där han gärna vistas, oftast från närområdena även om en del längre resor företagits.
Han riktar även kameran mot människor i olika fritidsaktiviteter och har också dokumenterat kulturlandskapet i Norr- och Västerbotten det så kallade ladriket, vilket bl. a. lett till publicering i Camera Natura nr. 4 2016.
Torbjörn har deltagit i ett flertal fototävlingar både inhemska som internationella med gott resultat. Den första riktigt stora framgången kom 1979 då han lyckades kamma hem ett andrapris i svartvita klassen i Nikons internationella fototävling med en bild på en flygande lappuggla. Priset var en Nikon FE med ett objektiv. Två år senare var det dags igen, nu ett förstapris i färgklassen i samma tävling och en Nikon F3a med motor, blixt och två objektiv kom i hans ägo även denna gång var motivet en flygande lappuggla.
Förutom den höjdare det var att få vinna en internationell stortävling så var det givetvis inspirerande att få det senaste på kameramarknaden i sin hand saker som han annars inte skulle haft råd att investera i. En annan viktig milstolpe i hans fotograferande, kom 1982 då han valdes in som medlem i föreningen
Torbjörn har även medverkat i en hel del bokproduktioner i tidskrifter och utställningar.
Att vara ute i naturen, att smälta in och vara en del av den är det bästa. Jag fotograferar helst fåglar, gärna mer än bara ett porträtt. Kanske kan vi se vad fågeln gör, vill eller tänker?
Lite annat blir det också då och då.
Hoppas du gillar vad du ser, hör av dig om du vill ha en bild till något.
Naturfotografer Norden
Nordingrå, Sweden |
|
Nibe, Denmark |
|
Norway |
|
Kuusamo, Finland |
|
Aurskog-Høland, Norway |
|
Malmö, Sweden |
|
Helsingborg, Sweden |
|
Hölö, Sweden |
|
Nacka, Sweden |
|
Stockholm, Sweden |
|
Uppsala, Sweden |
|
Arvidsjaur, Sweden |
|
Marstrand, Sweden |
|
Lillehammer, Norway |
|
Ödeshög, Sweden |
|
Värmdö, Sweden |
|
Tromsö, Norge |
|
Borgstena, Sweden |
|
Umeå, Sweden |
|
Malmö, Sweden |
|
|
|
Sweden |
|
Uddevalla, Sweden |
|
Luleå, Sweden |
|
Halmstad, Sweden |
|
Bankeryd, Sweden |
|
Iggesund, Sweden |
|
Kristianstad, Sweden |
|
Norway |
|
Norway |
|
Genarp, Sweden |
|
Gothenburg, Sweden |
|
Hovås, Sweden |
|
Sandefjord, Norway |
|
Östersund, Sweden |
|
Levar, Sweden |
|
Lerum, Sweden |
|
Kumla, Sweden |
|
Solna, Sweden |
|
Norrköping, Sweden |
|
Norra Björke, Sweden |
|
Kristianstad, Sweden |
|
Aalborg, Denmark |
|
Norway |
|
Ski, Norway
|
|
Helsingborg, Sweden |
|
Uddevalla, Sweden |
|
Kyväskylä, Finland |
|
Falun, Sweden |
|
Sweden |
|
Malta, fr. Göteborg |
|
Helsingborg, Sweden |
|
Göteborg |
|
Karelen, Finland |
|
Gotland, Sweden |
|
Åkersberga, Sweden |
|
Falköping, Sweden |
|
Åhus, Sweden |
|
Stockholm, Sweden |
|
Hultsfred, Sweden |
|
Oslo, Norway |
|
Falun, Sweden |
|
Ylivieska, Finland |
|
Mariefred, Sweden |
|
Hishult, Sweden |
|
Karlstad, Sweden |
|
Helsingör, Denmark |
|
Odensbacken, Sweden |
|
Frillesås, Sweden |
|
Östersund, Sweden |
|
Ljusterö, Sweden |
|
Gällivare, Sweden |
|
Nässjö, Sweden |
|
Sollentuna, Sweden |
|
Helsinki, Finland |
|
Gällivare, Sweden |
|
Vaggeryd, Sweden |
|
Västerås, Sweden |
|
Falun, Sweden |
|
Trondheim, Norway |
|
Linköping, Sweden |
|
Oslo, Norway |
|
Hofors, Sweden |
|
Skellefteå, Sweden |
|
Sweden |
|
Södertälje, Sweden |
|
Sjöbo, Sweden |
|
Kungsbacka, Sweden |
|
(1957-2018) |
|
Malmö, Sweden |
|
Ängelholm, Sweden |
|
Nyköping, Sweden |
|
Reykjavik, Iceland |
|
Trondheim, Norway |
|
Mark, Sweden |
|
Skåne, Sweden |
|
Gävle, Sweden |
|
Oslo, Norway |
|
Södermanland, Sweden |
|
Stockholm, Sweden |
|
Sandviken, Sweden |
|
Copenhagen, Denmark |
|
Heggedal, Norway |
|
Örebro, Sweden |
|
Helsingborg, Sweden |
|
Vasa, Finland |
|
Falun, Sweden |
|
Vestfossen, Norway |
|
Mandal, Norway |
|
Arendal, Norway |
|
Skåne, Sweden |
|
Lerberget, Sweden |
|
Köbe, Denmark |
|
Flatanger, Norway |
|
Småland, Sweden |
FOTOUTSTÄLLNINGAR d'Art, Natur & Miljö
Töcksfors |
|
Vansbro |
|
Hindås |
|
Göteborg |
|
Halmstad |
|
Kungsbacka |
|
Boxholm |
|
Mörbylånga, Sweden |
|
Stockholm |
|
Stockholm |
|
Falun |
|
Kolmården |
|
Skara |
|
Stockholm |
|
|
|
Borås |
|
Halmstad |
|
Halmstad |
|
Nyköping |
|
Uppsala | |
Hovås | |
Västerås |
|
Svedala |
|
Kinna |
|
Hallstahammar |
|
Jokkmokk |
|
Karlshamn |
|
Öland |
|
Strömsnäsbruk |
|
Hässelby |
|
Landvetter |
|
Brokind |
|
Hagfors |
|
Tibro |
|
Ängelholm |
|
|
|
Falköping |
|
Sävsjö |
|
Hofors |
|
Umeå |
|
Sundsvall |
|
Uppsala |
|
Skanör |
|
Jädraås |
|
Stockholm |
|
USA |
|
|
|
Skåne |
|
Löddeköpinge |
|
Brastad |
|
Älvdalen |
|
Helsingborg |
|
Örebro |
|
Värmland |
|
Tranås |
|
Strömsbergs Bruk |
|
Norrköping |
|
Österbybruk |
|
Hjälteby |
|
Fagersta |
|
Lidingö |
|
Söderköping |
|
Vanda, Finland |
|
Gotland |
|
Gällivare |
|
Solna |
|
Göteborg |
|
Fagersta |
|
Sandviken |
|
Gränna |
|
Uppsala län |
|
Ängelholm |
|
Norrköping |
|
Uppsala |
|
Hållnäshalvön |
|
Gällivare |
|
Säter |
|
Ljungskile |
|
Skaraborg |
|
Brunflo, Jämtland |
|
Örebro |
|
Uppsala |
|
|
|
Leksand |
|
Stockholm |
|
Hudiksvall |
|
Ludvika |
|
Arvika |
|
Hjo |
|
Lindome |
|
|
|
Örebro |
|
Västerås |
|
Väterås |
|
Timrå |
|
Örebro |
|
Sandviken |
|
Umeå |
|
Södertälje |
|
Sundsvall |
|
Uppsala |
|
Örebro |
FOTOGALLERIER fine Art, Natur
Klicka på ett namn för att se och beställa bilder i en utställning
Örnsköldsvik |
|
Sölvesborg |
|
Hofors |
|
Stockholm |
|
Torshälla |
|
Lycksele |
|
Göteborg |
|
Björklinge |
|
Dals Långed |
|
Årjäng |
|
Herrljunga |
|
Falköping |
|
Uppsala |
|
Svedala |
|
Nybro |
|
Älmhult |
|
Skellefteå |
|
Eskilstuna |
|
Växjö |
|
Norberg |
|
Gotland |
|
Kungsbacka |
|
Borgholm |
|
Uppsala |
|
Skutskär |
|
Håbo |